Cum sa am fund Sexy?

 

De multe ori va puneti intrebarea "Cum sa am fund Sexy" ?
Raspunsul e aici!
 
1. Sa fac sporturi dinamice, care ma obliga sa stau in picioare. Orice lucreaza picioarele si ma obliga sa merg va actiona si asupra fundului meu. O idee buna ar fi sa gasesc un sport de echipa care sa-mi placa, intrucat acest fel de activitati favorizeaza incordarea tuturor muschilor, deci si gluteus maximus va lucra din greu. Voi merge pe jos la fel de mult ca pana acum, o sa invat sa merg pe bicicleta (sper). Abia astept sa se usuce pe jos sa-mi scot prietenele la o partida de tenis, cu atat mai mult cu cat copiii nostri de un an si jumatate sunt numai buni ca baieti de mingi (hahaha) si vom merge pe urma sa inotam in piscina. 
 
2. M-am hotarat sa fac exercitii cu greutati si sa nu ma bazez numai pe greutatea corpului meu. Mai ales cand voi alege exercitii speciale pentru picioare si muschii fesieri, voi folosi si greutati. Asta ma va ajuta sa lucrez din greu si sa ard mai multe calorii. In plus, exercitiile cu greutati dau rezultate mai repede decat cele pe care le faceam pana acum. Si se apropie reintoarcerea la serviciu! Sunt in criza de timp! Hm, sa cumpar niste gantere sa le folosesc cand fac fandari, genuflexiuni, step-up-uri sau exercitii cu spatele lipit de perete. 
 
3. Voi face mai ales exercitii care implica miscari lente. Exercitiile cu miscari scurte si bruste sunt inselatoare. Se pare ca niste exercitii mai lente te fac sa lucrezi muschii mai mult, pentru ca acestia au mai mult timp la dispozitie sa se contracte la maxim. De exemplu la genuflexiuni, voi numara pana la 4 in timp ce ma las in jos, la pozitia minima voi face o pauza de o secunda, apoi la ridicare numar pana la 2 sau 3.
 
 
4. O sa ma documentez mai mult cu privire la exercitiile izometrice si voi cauta unele special pentru fese. Exercitile izometrice implica o contractie statica a numitor muschi, adica fara nicio miscare la un unghi specific si fara a folosi macar o articulatie. Sunt niste exercitii excelente pentru cei care vor sa isi creasca forta musculara si mult mai eficiente decat exercitiile dinamice. In mare, trebuie sa stai intr-o anumita pozitie un timp definit sau pana simti oboseala in muschi. Iata un exemplu: se ia o minge de gimnastica, se pune langa perete si te asezi pe ea cu spatele lipit de perete si cu picioarele flexate la 90 de grade. Stai asa pana nu te mai tin picioarele. Poti folosi si niste greutati daca vrei sa devina mai interesant. Incearca sistematic sa-ti dobori propriul record iar fundul tau va deveni sexy pe zi ce trece.
 
5. Pentru un fund sexy am un exercitiu pe care-l pot face practic oricand si oriunde. E vorba de incordarea muschilor fesieri timp de 1-2 secunde sau chiar 4-6 secunde per sesiune. Un exercitiu excelent pentru timpul cand stau la calculator lucrand sau – pentru voi muritorii – cand stati la birou sau cand va uitati la televizor (eu n-am).
 
 
6. Mai mult antrenament cardio. Concentrandu-ma pe un antrenament cardiovascular intens, ma vad obligata sa lucrez si muschi fesieri o data cu restul corpului. La sala pot alege o varietate de masinarii, unele din ele sunt foarte bune chiar pentru antrenarea zonei cu probleme. Nu le stiu numele dar intrebati instructorul de la sala. A... stepperul e o idee buna, de exemplu.
 
 
7. Voi face exercitii de rezistenta pentru muschii fesieri. Cateva idei: genuflexiuni cu ridicare de greutati; haltere; fandari; impingerea de greutati cu picioarele; kick-backs, exercitii la butt blaster. Pentru gluteus mediu se pot executa aductii si abductii din pozita sezanda sau cu cablul. Alte exercitii utile sunt: podul (pentru cine poate sa-l faca), ridicari de piciore (intinse), ridicari de picioare in spate (kicks). 
 
8. Un mod foarte bun sa te conditionezi sa te tii de treaba este sa adopti tinute care sa-ti scoata posteriorul in evidenta. Multa lume nemultumita de felul in care arata se ascunde sub tricouri lungi sau camasi. La sala, totusi, toata lumea se duce din acelasi motiv si ascunderea unei zone cu probleme n-o face sa dispara ca prin minune. Mai bine te uiti in oglinda si-ti impui sa faci ceva sa remediezi situatia :).
 
 
9. Se poate exersa cate putin toata ziua. Poti sa-ti duci niste gantere la birou si sa le folosesti cand iei cate o mica pauza. Cand iesi sa-ti plimbi cainele poti profita de ocazie sa faci un „exercitiu rezemat de perete” insa... cu un copac pe post de perete. Poti incorda muschii fesieri cand stai la coada la supermarketul de vis-a-vis. Poti inventa si tu noi exercitii care sa te ajute. 
 
10. Un masaj gluteal face minuni cand e facut de mainile unei persoane specializate. Vei vedea cum se schimba in bine forma, cum dispare tensiunea si starea ta generala se imbunatateste la randul ei dupa un masaj. Pe de alta parte, un masaj e un mod excelent de a ameliora atrofia musculara si e asa de placut!