Secretul de a fii in forma din nou

Cea mai mare dificultate pe care o intampina oamenii in a-si construi un corp perfect  este aceea ca nu au un plan concis cu ceea ce ar trebui sa faca pentru a-si indeplini idealul. Cum este cunoscut, noi amânam pentru că undeva, în adâncul nostru, ne este frică să începem. Haideti sa recunoastem !Nu o sa fie niciodata momentul potrivit de a arata sensational. Cu toate informatiile pe care le avem despre cum sa fim in cea mai buna forma , nu exista nici o scuza pentru a nu face nimic in acest sens. Scapa de orice scuza pe care o  ai , poti sa reusesti ,acum sau niciodata.

Am o intrebare pentru tine:Cear trebui sa  se intample in viata ta,incepand din acest moment  pentru a te motiva sa ai un corp perfect? Reflecta putin asupra acestei intrebari deoarece este foarte important.

Singurul lucru care ar trebui sa se intample peste un an este ca tu sa fii in cea mai buna forma , cu mai multi muschi si mai putina grasime . Am dreptate?

Esti multumit de ceea ce vezi in oglinda?Crezi ca s-ar putea si mai bine? Si ce faci pentru asta?

Alimentatia reprezinta cel mai important factor, pentru ca doar cu ajutorul ei poti ajunge la greutatea ideala. In dieta zilnica e important sa se gaseasca atat grasimi, cat si proteine si carbohidrati. A “sari” peste mese nu e o solutie. Logica te indeamna sa mai renunti la o gustare, sa mai “uiti” o masa sau chiar sa refuzi sistematic sa mananci. Cu alte cuvine, in loc sa te privezi de caloriile necesare unei functionari armonioase a organismului, mai bine depui efortul de a le arde pe cele in exces. Fa sport!

Din punct de vedere medical, orice profesionist iti va spune ca greutatea ideala e cea la care corpul da randament maxim si e perfect sanatos. Iar pentru ca un corp sa de-a randament maxim, e nevoie ca tesutul adipos, adica grasimea corporala, sa fie intr-o proportie cat mai scazuta, adica sub 16% din greutatea corporala, dar nu mai putin de 7-8%. Membrele si organele interne trebuie sa fie 100% functionale.  In realitate insa, lucrurile nu stau chiar asa: nu exista organe interne si nici metabolism care sa fie 100% functional.  Astăzi a venit timpul pentru a face primul pas. Dacă ai găsit o un punct slab în scuza ta, profită de moment acum, înainte ca frica să dea naştere altei scuze mai convingătoare.

A te mobiliza să începi este cea mai grea parte. Pe măsură ce rezultatele încep să apară şi te-ai obişnuit cu noile obiceiuri, totul începe să devină mai uşor. Veţi descoperi că mai multă energie consumată duce la mai multă energie disponibilă şi că a lucra pentru a fi sănătos este de fapt o activitate plăcută şi recompensatorie.

Atunci când apar scuzele, dă un pas înapoi, relaxează-te şi tratează-le ca pe un ultim efort al vechiului de a te determina pe tine, persoana comodă şi temătoare în faţa schimbărilor să se întoarcă la starea de fapt anterioară. Propuneţi-vă să nu mai daţi importanţă scuzelor care vă ţin pe loc. Porniţi acum cu elan pe calea cea bună şi bucuraţi-vă de hotărârea luată. În fond, sănătatea nu aşteaptă motive inventate.

Nu uita: ”Un organism sanatos este camera de oaspeţi a sufletului, un organism bolnav o inchisoare “

 

Photo: Tavi Castro