Latimea La Banca Influenteaza Diferit Activarea Musculara

Impinsul la banca este un exercitiu favorit de foarte multi culturisti care doresc activarea musculaturii pectoralilor, deltoizilor si a bratelor.  Majoritatea manualelor de culturism sustin latimea prizei influenteaza solicitarea diferita a grupelor musculare. O priza larga poate solicita musculatura pectoralilor, iar o priza ingusta poate activa fibrele din grupa musculara a tricepsului.  Studiile realizate au demostrat ca acest lucru este adevarat.

In cazul in care este folosita o priza cu pronatie (si anume cu palmele asezate spre podea) cu o distanta mare intre ele va impune o tensiune mult mai mare asupra pectoralilor (in special asupra partii din apropierea sternului).

O priza cu pronatie (si anume cu palmele asezate spre podea) cu o distanta mica intre ele va impune o tensiune dubla supra tricepsului fata de cea cu priza larga.

Daca schimbam priza cu cea inversa si anume priza cu supinatie (cu palmele orientate catre tavan) va impune o tensiune mult mai mare asupra bicepsului si a umerilor. Acesta va solicita si fibrele din partea de sus a pectoralilor. Acest exercitiu poate fi un exercitiu bun pentru imbunatatirea umerilor in urma unui accident.