HGH (Hormonul Uman de Crestere)

 

HGH 

Durata de viata: In functie de metoda injectarii
Clasa compusului: Hormon de crestere umana
Doza medie: Barbati 2-5 unitati total zilnic
Acnee: Nu
Retentie apa: Rar
Tensiune arteriala mare: Rar
Toxic pentru ficat: Nu
Aromatizare: Nu
Puternic Anabolizant - Nu are efecte Androgenice
Denumiri comerciale: HGH, Human Growth Hormone, Hormonul Uman de Crestere

In corpul uman, hormonul pentru crestere este produs de glanda pituitara. Exista bineinteles in concentratii mari in adolescenta. Dupa adolescenta el scade dar ramane la un nivel constant in corp. Odata ce oamenii de stiinta au putut sa izoleze acest hormon multi au devenit convinsi ca va avea proprietati terapeutice exceptionale.

In 1980 a aparut primul medicament ce continea hormon de crestere. Inainte era obtinut din creierele persoanelor decedate insa acum toate formele hormonului de crestere umana de pe piata sunt sintetice.

Utilizarea HGH - Human Growth Hormone a crescut mult in popularitate printre atleti din cauza numeroaselor beneficii asociate cu utilizarea sa. Pentru inceput, HGH - Human Growth Hormone stimuleaza cresterea in tesuturi si nu in marimea celulelor ci crestere in numarul celulelor. Cu exceptia ochilor si creierului toate celelalte organe beneficiaza in urma utilizarii sale. Transportul de amino acizi creste de asemenea ca si sinteza proteinelor. De asmenea ajuta si la slabire prin stimularea hidrolizei trigliceridelor in stratul adipos.

HGH - Human Growth Hormone ajuta la intarirea tesitului conectiv: cartilaje si tendoane. Acest efect duce la reducerea riscului de raniri din cauza antrenamentelor cu greutati foarte mari si creste forta.
HGH - Human Growth Hormone nu poate fi detectat in urina! Este interzis insa nu exista nicio metoda eficienta de detectie. E clar ca orice atlet poate folosi HGH - Human Growth Hormone si in timpul competitiilor nu numai inainte.

Din cauza costurilor foarte mari ale HGH, rapoartele privind eficienta lui sunt extrem de diferite. Unii spun ca e o pierdere de bani altii spun ca este visul oricarui culturist pentru castig de masa musculara si slabire. Din cauza preturilor sunt foarte putini care-si permit administrarea dozelor recomandate zilnice. Dozele zilnice recomandate costa intre 75 si 150 de dolari. Cei mai multi nu-si permit sa cheltuie asa mult si folosesc doze mai mici decat cele recomandate. Din cauza ca viata HGH in corp este foarte scurta, 2-6 ore este greu sa obtii nivele stabile si constante in sange. Din acest motiv cei ce spun ca nu are efect este posibil sa nu-si fi permis achizitionarea dozelor recomandate iar cei ce si-au achizitionat dozele recomandate este posibil sa raporteze efecte de vis pentru a nu spune ca au cheltuit mii de dolari pe nimic. Recomandarea este ca daca nu-ti permiti acest medicament sa nu incerci deloc un ciclu.

In medie doza ar trebui sa fie intre 4 si 6 unitati pe zi pentru rezultatele promise. Minim 1-2 unitati dar si asa e foarte scump. Ciclul trebuie sa dureze cel putin 4 saptamani. Poate fi injectat atat in muschi cat si subcutanat. Pentru slabire se administreaza injectii localizate si se schimba locul de injectare constant pentru a uniformiza zona. Se pare ca slabirea cel putin este vizibila la toata lumea si este unul din efectele pe care toti il recunosc si asta pentru ca nu sunt necesare doze mari pentru acest efect.

Alte medicamente sunt necesare pentru a atinge rezultate maxime cu HGH - Human Growth Hormone. Corpul va avea nevoie de mai multi hormoni ai tiroidei, mai multa insulina si androgeni in momentul in care nivelele HGH sunt ridicate. Hormonii tiroidei vor creste notabil efectul termogenic al unui ciclu. Insulina este foarte benefica si ea intr-un ciclu deoarece HGH - Human Growth Hormone scade nivelul de insulina din corp. 

HGH - Human Growth Hormone prezinta si el riscuri pentru efecte secundare. Cel mai des efect secundar este ingrosarea oaselor in special la picioare, frunte, maini, mandibula si coate. HGH - Human Growth Hormone poate provoca cresterea unor organe vitale cum ar fi inima si rinichii. HGH - Human Growth Hormone poate provoca hipoglicemie si diabet. Utilizarea indelungata a HGH - Human Growth Hormone poate aduce cu sine probleme foarte mari chiar fatale. Astfel de efecte sunt totusi extrem de rare. Foarte putine cazuri documentate de efecte secundare serioase exista. Cand este folosit moderat pentru perioade recomandate, utilizatorul nu are griji.