Dieta pentru o Piele SUPERBA

 

Teoria mâncarii sanatoase câstiga tot mai multi adepti în toata lumea. Se militeaza pentru o viata lunga si sanatoasa si pastrarea tineretii si frumusetii pentru cât mai mult timp. Dietele se înghesuie, care mai de care, pentru a-si prezenta platformele (asemeni politicienilor în campanie electorala) si pentru a atrage cât mai multi simpatizanti. Totul consta numai în promisiuni si vorbe bine cântarite, dar cu toate acestea obezitatea e în floare, iar speranta de viata în scadere.
 
E ciudat ca lumea din trecut nu se preocupa atât de mult de aceste lucruri superficiale si cu toate acestea erau mai frumosi si mai sanatosi. Secretul: nu fusese inventat conceptul de stres, nu era atâta poluare, nu existau atâtea Euri si atâtea semipreparate, nu erau chipsuri si snacksuri si mâncare fast-food.
 
Nu am de gând sa plâng trecutul ci doar sa atrag atentia înca o data asupra importantei unei alimentatii rationale. Nu vreau sa folosesc slogane de tipul „viata lunga, talie de viespe, sanatate”, pentru ca aceste lucruri nu au priza la publicul tânar. Voi încerca sa te cuceresc altfel si-ti voi spune ca alimentatia sanatoasa este secretul frumusetii, al pielii tinere, elastice, catifelate, care refuza sa se rideze sau sa se usuce.
 
Secretele unei pieli irezistibile sunt simple si la îndemâna si se numesc: fructe, legume, peste, uleiuri vegetale, ouale, lactatele si multa multa apa.
 
Se recomanda consumul de kiwi, portocale, struguri, caise, ananas, mere, piersici, pepene rosu. O femeie care reuseste sa-si faca un obicei din consumul de fructe va ramâne tânara si frumoasa mult timp. Suntem înnebunite dupa rontait si ne umplem stomacul cu tot felul de biscuiti, sticsuri, bombonele, care ori au multa sare, ori au mult zahar ori au Euri sau mai stiu eu ce. Nu spune nimeni sa nu rontaim dar de ce sa nu ne delectam cu migdale, cu nuci sau cu stafide, care se pare ca au un rol important în mentinerea elasticitatii pielii prin continutul lor de vitamina E (migdalele), calciu si magneziu (nuci), fructoza (stafide).
 
Legumele proaspete sunt ideale în orice dieta, deci cu atât mai mult în vederea mentinerii frumusetii pielii. Ideale sunt: morcovul, ceapa, usturoiul, salata, varza.
 
Un aliment neglijat în multe diete este oul, care se pare ca asigura acele proteine prin care piele îsi mentine tineretea si se regenereaza.
 
Cât priveste consumul necesar de apa... cred ca te-ai plictisit de cât de des ai auzit vorbindu-se despre importanta sa, asa ca nu voi mai insista.
 
Închei în speranta ca te-am convins macar sa meditezi asupra acestui aspect. Priveste-ti pielea si gândeste-te ca oricâte farduri ai folosi, orice haine ai pune pe tine, cu orice parfum te-ai stropi, iubitul tau nu va atinge si nu va saruta nimic din toate acestea. Frumusetea pielii este mai presus de orice accesoriu. Pastreaz-o, e atât de usor!