Mici secrete despre Sex pentru sanatatea ta

Ghici ce! Cu cat ai mai multe orgasme, cu atat scad sansele unei afectiuni ale inimii! Afla mai multe in acest articol despre beneficiile contactului sexual.

1. Dragoste pentru inima

Ghici ce! Cu cat ai mai multe orgasme, cu atat scad sansele unei afectiuni ale inimii!

2. Cancer la Prostata - Sexul este raspunsul!

Pe langa aceste beneficii sexul este bun si pentru prostata. Un studiu din 2004 efectuat de Institutul National de Cancer din Maryland a descoperit ca frecventa mai mare a ejacularii scade consistent riscul cancerului de prostata la barbati cu pana la 33%.
Teoria este ca permite eliminarea substantelor ce provoaca sau promoveaza cancerul. Ejacularea frecventa ajuta la eliminarea acestor chimicale carcinogene din glandele prostatei si in plus ajuta la inhibarea dezvoltarii de mini cristale ce blocheaza caile din glanda prostatei.

3. Iubeste si fii fericit

Daca esti monogama, intr-o relatie sanatoasa, folosesti pilule contraceptive sau nu ai o problema daca apare un mic bebe aceasta parte este pentru tine. Departamentul de psihologie al Universitatii de Stat din New York in Albany a efectuat recent un studiu despre proprietatile anti-depresive ale lichidului seminal, sustine Probody.
Studiu a descoprit ca in numai cateva ore de la administrarea Prostaglandinei, un hormon gasit numai in sperma, acest hormon este deja detectabil in sange. Tractul genital al femeii absoarbe acest hormon. Cu cat este mai mare cantitatea acestui hormon cu atat mai mica rata de depresie.

Folosirea constanta a prezervativelor este in direct proportionala cu simptomele depresive si atentatele de suicid in randul femeilor. Pentru femeile ce nu folosesc prezervative sentimentele de depresie scadeau odata cu trecerea timpului de la ultimul act sexual.

Cu alte cuvinte, cu cat mai mare frecventa actului sexual cu partnereul tau cu atat mai fericita esti.

Pe langa asta, lichidul seminal contine zinc, calciu si multe alte minerale.

4. Mai bun ca o portocala

Daca nu vrei sa iei o raceala 2 contacte sexuale saptamanale rezolva aceasta problema!
Un studiu controlat, recent, a aratat ca persoanele ce au contact sexual o data sau de doua ori saptamanal au in sange cantitati mult mai ridicat de Imunoglobina A, un anticorp foarte puternic ce protejeaza corpul in special de acele raceli nedorite.

5. Marele "O"

Cand o femeie ajunge la marele "O" elibereaza o cantitate impresionanta de Oxytocin. Acest hormon grozav numit si "hormonul dragostei" reduce durerea, frica, presiunea arteriala, anxietatea si stresul. Pe langa asta promoveaza cresterea si vindecarea. Bineinteles, preferate probabil raman tot furnicaturile :)

6. Ajuta simtul olfactiv

Actul sexual poate imbunatatii simtul mirosului. Asta este din cauza faptului ca dupa orgasm creierul elibereaza o mare cantitate de prolactina. Prolactina la randul ei cauzeaza producerea de neuroni in creier in bulbul olfactiv imbunatatind simtul mirosului.

Rolul cel mai important al prolactinei este stimularea secretiei de lapte la femeile care trebuie sa alapteze. Pe langa acesta, prolactina are multe alte roluri, fiind implicata in sinteza surfactantului de la nivelul plamanilor fatului, toleranta imuna a fatului de catre organismul mamei, scaderea nivelurilor unor hormoni (deci influentarea tuturor efectelor pe care acestia le au), osteoporoza, libidoul, formarea sistemului nervos central etc etc.

Insa, in acest caz actul sexual este foarte necesar. Un studiu a aratat ca magnitudinea prolactinei in urma actului sexual intre doi parteneri este cu 400% mai mare decat in urma masturbarii.

7. Cardio

In final, sexul imbunatateste per total sanatatea cardiovasculara. Sexul arde calorii. Cu cat mai mult cu atat mai multe calorii arse. In timpul unui act sexual "bun" poti arde pana la 200 de calorii. 
In timpul actului sexual ritmul cardiac creste considerabil pentru o perioada de timp. Bineinteles asta imbunatateste capacitatea cardiovasculara. Totodata ajuta si la dezvoltarea muschilor.

In timpul actului sexual sunt foarte multi muschi pe care-i incordezi, in special pe cei din zona taliei. Sexul creste nivelul testosteronului la barbati ce la randul lui ajuta la cresterea masei musculare.

Acum v-am oferit o tona de motive sa faceti dragoste. De la scaderea riscului de afectiuni ale inimii, cancer la prostata, depresie, presiune arteriala, anxietate, stres, frica pana la imbunatatirea functiei imune a corpului si sanatate cardio si fitness per total. Sugestia noastra, luati-va iubitul sau iubita si da-ti-le articolul, bineinteles cu mentiunea "este pentru santatea noastra".

Make love and fitness, People!