Cum sa devii culturist si sfaturi pentru a obtine sponsorizari

Cum să devii culturist şi sfaturi pentru a obţine sponsorizări

Secretul pentru a deveni culturist constă într-o combinaţie de factori, descrişi în formula de mai jos:
Indiferent de obiective, formula succesului va garanta obţinerea rezultatelor dorite. Iată formula:
S=Dx (A+N+R)

Unde:
• S este succesul obţinut în program.
• D este determinarea pe care o ai pentru a obţine succesul.
• A este tipul de antrenament de culturism pe care îl foloseşti.
• N este programul de nutriţie conceput fie pentru creşterea masei musculare striate, fie pentru slăbire.
• R vine de la recuperare şi odihnă.

Cum se aplică formula
Fiecare componentă din formula de mai sus poate avea doar două valori. Se acordă valoarea 1 unei componente dacă e urmată în totalitate. Se acordă valoarea 0 oricărei componente care nu e urmată sau e urmată pe jumătate. Aşadar, dacă sunt urmate toate componentele, vei obţine valoarea maximă de 3. În acest caz, se obţin cele mai rapide rezultate posibil din programul de antrenament. Dacă se încetează urmarea uneia dintre componentele din interiorul parantezei, atunci valoarea va fi mai mică, iar rezultatele nu vor fi cele optime. Cu toate acestea, observă că, dacă nu ai determinare, obţii valoarea 0, ceea ce duce la eşuarea întregului program şi nu vei obţine nici un rezultat. Motivul principal e acela că determinarea e cel mai important factor în determinarea succesului obţinut în programul de culturism.

După examinarea formulei de mai sus, e uşor să vezi acum de ce achiziţionarea unui dispozitiv sofisticat sau a câtorva „pilule magice” de la un magazin de produse naturiste nu te vor ajuta să obţii rezultate. Pentru a slăbi definitiv, e necesară prezenţa tuturor factorilor de mai sus în armonie perfectă. Dacă urmezi unul fără celălalt, succesul va fi afectat în mod negativ. Acum, că ţi-ai făcut o idee despre modul de obţinere a trupului mult visat, hai să analizăm fiecare componentă individuală a formulei succesului.

Determinarea
E, de departe, cea mai importantă componentă. Dacă nu eşti suficient de determinat să faci sacrificiile necesare pentru a fi în formă, nu te aştepta să obţii mult râvnitul abdomen plat până la sosirea verii.

Antrenamentul
Există două tipuri de antrenament:
A. Antrenamentul anaerob (cum ar fi antrenamentul cu greutăţi) este modalitatea numărul 1 de a-ţi resculpta trupul. (Nu, doamnelor, antrenamentele cu greutăţi nu vă vor umfla muşchii.) De ce? Antrenamentul cu greutăţi e superior oricărui alt tip de exerciţii deoarece accelerează metabolismul, care, în schimb, ajută la arderea grăsimilor şi modelează armonios trupul.

B. Antrenamentul aerob (cum ar fi mersul) în Zona de Ardere a Grăsimilor (care se obţine după formula (220 – vârsta) x 0,75 = Ritmul Cardiac de Ardere a Grăsimilor) e o modalitate bună de a accelera procesul de ardere a grăsimilor, atâta timp cât nu se face în exces şi se foloseşte numai pe lângă un bun antrenament cu greutăţi. Exerciţiile cardiovasculare nu trebuie folosite niciodată ca înlocuitoare pentru antrenamentele cu greutăţi.

Nutriţia
Nutriţia şi antrenamentul merg mână în mână. Ai auzit persoane care au spus că, atâta timp cât te antrenezi, poţi să mănânci ce vrei pentru că vei arde caloriile la antrenament? E cea mai mare greşeală să crezi aşa ceva! Deşi e adevărată că, dacă faci alegerile alimentare corecte, poţi mânca mult mai mult decât credeai că poţi, nu te poţi duce în fiecare zi la şaormeria preferată ca să-ţi iei o şaorma mare cu de toate.
Prin urmare, nu uita un lucru: dacă ai o dietă greşită, sau nu ai nici un fel de dietă, fii sigur că efortul depus pentru antrenament va fi sabotat şi nu vei avea nici un rezultat.

Recuperarea şi odihna
E nevoie de 7 – 9 ore de somn pe noapte pentru funcţionarea corectă a corpului. Dacă trupul e lipsit de somn, procesul de slăbire devine ineficient. Ca bonus, apar şi pierderile de masă musculară, care duc la scăderea metabolismului. Un alt efect al lipsei de somn e scăderea secreţiei de hormoni, care îngreunează creşterea masei musculare. În final, există cercetări care arată că lipsa somnului poate fi legată de următoarele:

1) boli cardiace
2) depresie
3) irascibilitate
4) lipsa concentrării şi letargie.

Aşadar, ai grijă să dormi suficient, altfel, vei fi obligat să ai un corp care nu va funcţiona cu eficienţă maximă.

Concluzie
Acestea au fost componentele. Pentru a obţine succes în culturism, trebuie să ai în vedere toate variabilele formulei descrise mai sus. Nicio „poţiune magică”, nici măcar steroizii nu vă vor face să obţineţi rezultate vizibile dacă antrenamentul, nutriţia şi odihna nu sunt maximizate. Prin urmare, revenim: pentru a obţine creşteri în planul culturismului, ai nevoie de o determinare de fier, care te va ajuta să faci ce e nevoie zi de zi. În jocul acesta, determinarea şi perseverenţa sunt adevăratele chei pentru obţinerea succesului.

Sfaturi pentru a obţine sponsorizări
În ceea ce priveşte obţinerea sponsorizărilor, cel mai bun sfat e să-ţi creşti masa musculară şi să creşti baza de admiratori pentru a deveni o persoană cu care companiile şi-ar dori să lucreze. Apoi, ai grijă:
1. Să fii mereu în formă. Oricât de simplu ar părea, uneori, sportivii uită faptul că sunt nişte bibelouri ambulante şi, dacă nu sunt în formă, nu doar că dăunează propriei afaceri, ci şi afacerii sponsorilor.
2. Să ai o personalitate pozitivă care nu doar atrage persoanele de la companii pentru a lucra cu tine, ci, în plus, îi atrage pe fani şi îi face să-şi dorească să vină să te cunoască când eşti la un stand de prezentare.
3. Să ai multe imagini bune cu tine disponibile pentru companii pentru a le folosi în campanii publicitare.
4. Să ai o prezenţă online solidă. Trebuie să ai cel puţin o pagină de Facebook pentru fani şi trebuie să lucrezi constant pentru a o dezvolta.
5. Să fii conştient că trebuie să munceşti mult. În ziua de azi, deţinerea unui fizic bun nu aduce nimănui un contract din care să se poată susţine în timp ce stă acasă fără să facă nimic. Dacă vrei să ai o relaţie de succes cu o companie producătoare de suplimente, munceşte pentru a face compania cunoscută şi creşte-i cota de piaţă prin toate canalele disponibile (pagina de admiratori, canalul de YouTube etc). Sunt mari şanse ca, dacă vei demonstra unei companii că o poţi ajuta să-şi crească cifra de afaceri considerabil, să obţii de la ea sponsorizarea de care ai nevoie.