De ce sa-mi antrenez corpul?

Din cauza modului de viata modern o mare parte a oamenilor neglijeaza importanta exercitiilor fizice. Exista o sumedenie de pareri preconcepute, folosite si ca scuze pentru a nu face sport. Acestea sunt adoptate de cei care sau sunt prea lenesi sau nu inteleg importanta exercitiilor fizice pentru sanatate si pentru cum aratam. Mai este si categoria invidiosilor care sustin tot felul de aberatii (de genul impotenta sau ” flescairea muschilor ” dupa ce nu mai faci exercitii).

Sa nu uitam ca omul modern este din punct de vedere genetic aproape identic cu omul preistoric. Deci organismul nostru este conceput pentru un anumit mod de viata, care include si efortul fizic. O mare parte a bolilor omului modern sunt cauzate de sedentarism. Cu cat incepi un program de antrenament si nutritie mai devreme in viata, cu atat ai sanse mai mari sa traiesti mai mult si cu o stare de sanatate mai buna. Normal, atat exercitiile cat si regimul necesita stabilirea altor prioritati, organizare si renuntarea la alte activitati si obiceiuri daunatoare.

Primul si cel mai important motiv este sa arati mai bine. Majoritatea oamenilor care se antreneaza o fac pentru a arata mai bine. A arata mai bine inseamna a fi mai atragator pentru sexul opus, a fi mai bine privit in societate si a obtine avantaje pe care alte persoane nu le obtin asa usor.

Studii sociologice au arat ca persoanle care sunt considerate mai atragatoare au mai mult succes in viata decat cei mai urati. Deja avem tari avansate in care angajatii sunt platiti pentru a face sport sau beneficiaza de reduceri la asigurarile pentru sanatate.

Iata si alte motive pentru care antrenamentul este benefic pentru tine: nivel energetic ridicat, forta, flexibilitate, imunitate crescuta, o viata sexuala mai buna, anti-aging, prevenirea bolilor, controlul greutatii, controlul stress-uui, oase mai puternice, incredere in sine mai mare, stare psihica mai buna, performante mentale imbunatatite.