Info

Sa stii ca e foarte simplu de raspuns la aceasta intrebare: important e sa te decizi cum le prefer sis a le fierbi correct, pentru a le pastra toate propietatile nutritionale.Doar pentru asta mancam ouale, nu? UIte mai jo cateva motive pentru care ar fi bine sa inveti sa fierbi ouale corect! Oul este cea mai bogata sursa de proteine, si inca de cea mai buna calitate, nu de orice fel, care atrag dupa sine energie si vitalitate maxime. Un ou contine 78 de kilocalorii si asigura 4 % din necesarul zilnic de energie in cazul femeilor...

Ouale crude sunt un excelent tonic pentru a te ajuta sa duci la indeplinire sarcinile de zi cu zi. Datorita calitatilor sale nutritionale deosebite, fiind bogat in vitamine si proteine, oul crud este consumat de sportivii de performanta cu cateva zile inainte de competitii. Si totusi, oule crude ascund si cateva pericole. Afla care sunt argumentele pro si contra consumului de oua crude. Nu toate ouale pot fi consumate in stare cruda. Nutritionistii recomanda sa mananci numai acele oua proaspete, despre a caror provenienta cunosti cat mai multe detalii, de exemplu ce tip de hrana au consumat gainile...

 

Daca iti incepi ziua cu o masa sanatoasa si consistenta, vei avea energie, buna dispozitie si putere de munca intreaga zi. Micul dejun ar trebui sa reprezinte pentru oamenii activi sursa unui sfert din totalul substantelor nutritive de care au nevoie. Ceea ce mananci la micul dejun te ajuta sa fii mai dinamic, sa ai mintea limpede si sa fii mai creativ. Alaturi de cele 7-8 ore de somn pe noapte, alimentele pe care le consumi dimineata te trezesc si te fac sa te simti complet odihnit si concentrat pe tot ce vrei sa intreprinzi in ziua respectiva...

Zaharul este, la ora actuala, probabil cea mai controversata substanta pentru culturisti si nu numai. Chiar daca  „ajuta” serios in ceea ce priveste cresterea tesutului adipos si poate creste riscul instalarii diabetului, multi se bucura de beneficiile carbohidratilor simpli...

Cresterea musculara se realizeaza datorita cresterii in dimensiuni a fibrelor musculare, prin acumularea de proteine musculare, iar atrofierea musculara este asociata cu scaderea continutului de proteine contractile. Acest lucru inseamna ca masa musculara este direct proportionala cu cantitatea de proteine contractile, care depinde de echilibrul dintre sinteza si descompunere...