Totul despre Ginkgo Biloba - suplimentul minune pentru sanatatea ta

Istoric. Exista pe lumea aceasta o planta medicinala care anual salveaza zeci de milioane de vieti. Cum? Prin extraordinarele sale calitati terapeutice in afectiunile cardiovasculare, afectiuni care sunt principala cauza de mortalitate la nivel mondial. Interesant este ca aceeasi planta ne face mai... inteligenti, mai atenti, ne ajuta sa ne pastram tonusul psihic si sa depasim pasele depresive, fiind de un real ajutor contra diabetului, astmului, contra cancerului si a bolilor produse de iradiere. Adevarata fosila vie, acest arbore este un supravietuitor miraculos al unei lumi disparute, urmas al unei plante care a trait pe acest pamant acum 270 milioane de ani. Iar aceasta nu este totul, ginkgo biloba este si una din cele mai longevive specii de arbori de pe planeta noastra, existand in prezent in lume exemplare care au atins venerabila varsta de 3500 de ani.


Chinezii au folosit secole de-a randul aceasta planta, iar acum si cercetarile moderne au luat in considerare beneficiile plantei de Gingko biloba, concentrandu-se pe extractul standardizat, preparat din frunze verzi uscate.

Imbunatateste circulatia sanguina prin dilatarea vaselor de sange si prin reducerea “lipirii” trombocitelor, reducand riscul formarii unui cheag. Suplimentele de Gingko Biloba sunt printre cele mai bine vandute medicamente pe baza de plante disponibile astazi.
 

  • Cum actioneaza Gingko biloba asupra organismului?

Asa cum am mentionat mai devreme, atat cele doua componente active prezente in Gingko biloba, cat si altele, ajuta la controlul procesului de inflamare si a astmului bronsic. 

In plus, Gingko biloba este cunoscuta si pentru un efect pozitiv asupra functionarii creierului, ce include vigilenta mentala, imbunatatirea memoriei, reducerea lipsei de energie si a oboselii mintale. 

Ce alte beneficii aduce Gingko biloba?

Ginkgo Biloba îmbunătăţeşte circulaţia şi susţine concentrarea pe durata antrenamentelor, îmbunătăţeşte memoria - cred ca multi dintre cititori au vazut la TV reclamele cu persoane uituce carora, dupa ce iau comprimatele cu ginkgo, le revine brusc memoria. In realitate, lucrurile stau un pic diferit, comprimatele din aceasta planta neavand efect instantaneu asupra memoriei. Insa mai multe experimente arata ca, intr-adevar, o cura de 4-18 saptamani, timp in care se administreaza cate trei comprimate zilnic, are efecte foarte bune asupra capacitatii de memorare. Aceasta imbunatatire se observa atat la memoria de scurta durata, cat si la cea de lunga durata (care ne ajuta la invatatul pentru examene ori in asimilarea unor informatii necesare la locul de munca).

- Imbunatatirea capacitatii de concentrare - daca asupra memoriei, ginkgo biloba are o actiune destul de lenta, asupra capacitatii de concentrare aceasta planta are efecte mult mai rapide. Extractul de ginkgo imbunatateste in scurt timp circulatia sangelui la nivel cerebral si oxigenarea celulelor nervoase, ajutandu-ne sa ne orientam atentia asupra unui singur subiect, cum ar fi invatatul sau munca, fara a ne mai lasa distrasi de alti stimuli, exteriori sau interiori. Se administreaza cate 1-2 comprimate la nevoie (dar nu mai mult de 6, pe timpul unei zile), atunci cand simtim ca avem nevoie de putere de concentrare pentru a invata, pentru a ne focaliza asupra muncii la birou, atunci cand avem de facut o operatiune delicata etc.

- Imbunatatirea atentiei - studiile facute pe pacienti umani arata ca aproape imediat dupa administrarea a 40-80 miligrame de extract de ginkgo biloba (sub forma de comprimat sau de capsula), atentia se imbunatateste si dispare senzatia de somnolenta. Subiectii care au luat ginkgo aveau reflexe mai rapide, sesizau mai rapid schimbarile din ambient, aveau timpi de reactie mai scurti la diversi stimuli, ceea ce face ca acest produs sa fie tot mai frecvent folosit de pilotii de pe avioanele militare, de persoanele care depun activitati intelectuale intense, care supravegheaza si coordoneaza operatiunile dificile, dar si de cei care invata sau care conduc o masina. Acest efect de stimulare a atentiei dureaza pana la 2,5 ore dupa administrarea extractului si este diferit de cel al cofeinei sau al nicotinei, deoarece nu apare prin supra-stimularea sistemului nervos, ci prin imbunatatirea circulatiei la nivelul creierului, in zonele care raspund de aceasta functie cognitiva.

- Efect antioxidant - doua categorii de principii active din frunzele de ginkgo, flavonele si terpenele, au o puternica actiune antioxidanta, protejand organismul de asa-numitii radicali liberi, care produc imbatranirea accelerata a tesuturilor, degenerarea ADN-ului si aparitia celulelor maligne. Pentru a beneficia de efectul antioxidant al acestei plante, care incetineste procesele de imbatranire, se fac tratamente de 6 saptamani, timp in care se ia cate un comprimat (40 mg de extract), de trei ori pe zi.
- Creste eficienta metabolismului, regularizeaza neurotransmitatorii si stimuleaza nivelul de oxigen din creier;
- Gingko biloba poate fi utilizat pentru a ajuta la controlul colesterolului, ce este de obicei legat de intarirea arterelor si ajuta si la relaxarea vaselor contractate;
- aceasta planta medicinala s-a dovedit ca sustine tratarea impotentei si infertilitatii la barbati;
- afectiunile urechilor si 
tulburarile oculare de asemenea beneficiaza de pe urma efectelor benefice produse de Gingko biloba asupra sistemului circulator;
- lezarea organelor, cauzata de radicalii liberi, este impiedicata prin consumul de Gingko biloba. Aceasta planta blocheaza si “lipirea” trombocitelor ce sunt un factor de activare in unele boli ale pielii, cum ar fi psoriazis.

  • Comprimatele de ginkgo biloba

Constituie forma de administrare cel mai frecvent folosita, fiind foarte simplu si comod de utilizat. Ele au forma de tablete si sunt compuse dintr-un amestec de substante suport, numite excipienti, si din extractul standardizat de ginkgo biloba, din care se pun de regula cate minim 40 mg pentru o pastila. Se administreaza cate un comprimat de trei ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de 2-3 luni, urmate de 2-4 saptamani de pauza.

Un supliment Ginkgo Biloba va puteti  procura direct din Magazinul on-line , calitata garantata de  Body-building.md .