Iaurt sustine sanatatea sistemului digestiv

Iaurt sustine sanatatea sistemului digestiv

 

Despre prebiotice si probiotice am scris si in trecut si deja beneficiile lor pentru sanatate sunt incontestabile. Iaurtul este unul dintre alimentele cele mai sanatoase, cu un continut serios de probiotice. Consumul zilnic de iaurt se pare ca poate reduce riscul aparitiei cancerului de colon, prin actiunea bacteriilor lactive active existente in acest aliment, a declarat profesorul Radu Voiosu, medic primar hepatologie si gastro-enterologie si vicepresedinte al Societatii Romane de Gastroenterologie.

Bacteriile din iaurt sustin sistemul imunitar si digestia.
Iaurtul este un aliment cu o multime de beneficii pentru pastrarea si promovarea sanatatii, care deriva atat din continutul sau nutritional, complet si bine echilibrat la nivelul nutrientilor majori, cat si din contributia bacteriilor lactice active (Lactobacillus Bulgaricus si Streptococcus Thermophilus), a explicat profesorul Voiosu.

Aceste bacterii aduc consumatorilor beneficii pentru sanatate, precum imbunatatirea digestiei lactozei (inclusiv pentru persoanele cu deficit de lactaza – despre alergii si intolerante alimentare am scris in trecut), stimularea sistemului imunitar, reducerea riscului de cancer de colon prin promovarea mecanismelor de degradare fermentative si suprimarea celor putrefactive.

Un rol foarte important al iaurtului in dieta este de a mentine flora intestinala echilibrata, conform spuselor expertului. Citeste despre si mai multe alimente care iti sustin sanatatea digestiva.

La impactul pe care il au fenomenele ce se produc asupra continutului intestinului gros, participa cu rol determinant flora bacteriana intestinala, un ecosistem bogat, divers si sensibil, avand un rol determinant in degradarea resturilor alimentare, dar si in protectia si stimularea mecanismelor fiziologice ce se petrec local. In cadrul acestui ecosistem intern, bacteriile lactice specifice iaurtului se integreaza si contribuie la mentinerea unei flore normale si eficace, care se exprima ulterior in fiziologia normala la nivel intestinal.

Tratament pentru dezechilibrul florei intestinale.
Flora intestinala este supusa si ea unor agresiuni, prin consumul de medicamente, alcool, alimente cu PH scazut, imbatranire naturala. Toate acestea pot conduce la dezechilibrarea florei intestinale. De aceea, este necesara reimprospatarea bacteriilor ce compun flora intestinala prin consum frecvent de alimente ce contin bacterii lactice in stare activa, pentru asigurarea echilibrului global al organismului.

Iaurtul contribuie la purificarea organismului (reducerea generarii de toxine si substante chimice, dar si eliminarea mai rapida a celor existente). Studiile stiintidice efectuate pe grupuri de persoane sanatoase au demonstrat, in mod repetat pe esantioane diverse ca varsta si dispunerea geografica sau stil de viata si alimentar, efectul de reducere a duratei tranzitului intestinal si de imbunatatire a confortului digestiv.