Alimentele

Inca mai primesc intrebari legat de ce ar trebui sa mancam. Pe de-o parte, multa lume se plange de cat de scumpa este mancarea sanatoasa. Pe de alta parte, multe persoane deja nu mai stiu ce sa manance avand in vedere ca parca in fiecare luna aflam despre un aliment sanatos ca de fapt nu este atat de sanatos.

Cat de importante sunt proteinele in dieta femeilor

Afla beneficiile, dar si efectele negative pe care diverse forme de proteine te pot afecta. Probabil ca aveti de multe ori cand iesiti in oras tendinta sa comandati o salata, eventual fara dressing, in timp ce prietenul vostru comanda o portie mare de carne. Ceva pare totusi dezechilibrat... si noi, femeile, avem nevoie de proteine, iar daca esti o femeie care face si mult sport, atunci cu atat mai mult vei avea nevoie de surse de proteine pentru a-ti sustine muschii frumos conturati. In urmatoarele randuri vei afla despre beneficiile proteinelor adecvate, cum diferite surse iti pot afecta sanatatea in diverse feluri, cat ar trebui sa mananci si metodele cele mai potrivite pentru a adauga proteine pentru a te mentine in forma si sexy!

Care sunt cele mai sanatoase alimente pentru frumusete, relaxare, fericire, sanatatea creierului si rezistenta fizica? Niciodata nu voi recomanda cuiva sa manance fix ceea ce au pofta, ceea ce se gaseste prin jur sau ceea ce mananca cei din mediul social in care se invart. Ceea ce alegem sa punem in farfurie ne poate altera si afecta complet ceea ce facem, spunem, felul in care ne simtim si chiar si felul in care aratam. Pentru ca intr-adevar suntem ceea ce mancam!

Ai tinut vreodata o dieta low-carb? Chiar daca nu ai incercat, cu siguranta ai auzit de ele, poate chiar ai mai citit si pe aici in contextul dietei ketogenice, al dietei Paleo sau al cursului de Tehnician Nutritionist la Fitness Scandinavia. Eu oricum promovez in general un stil alimentar cu consum moderat de glucide datorita beneficiilor pe care le vei vedea in procesul de slabire, dar si al sanatatii.

Ouale, probabil unele dintre cele mai cotroversate alimente de cativa ani incoace. Pana si eu le mentionez pe aproape toate listele de alimente sanatoase pentru tratarea mai multor tipuri de boli sau pur si simplu pentru un stil de viata sanatos. Faptul ca ouale sunt sanatoase nu cred ca poate fi contestat de catre nimeni, insa stim cu totii ca marea dezbatere isi are sursa in continutul de colesterol al acestora. Sa vedem ce beneficii au ouale si cat de mult adevar este in ideea conform careia colesterolul din oua ne afecteaza colesterolul din sange...

Carnea de miel este o foarte buna sursa de proteine, 100 grame de carne asigurand 60% din necesarul zilnic de proteine pentru un adult. Asta inseamna ca trebuie consumata in catitati rezonabile, combinata cu multe legume verzi si multe lichide (apa, nu vin!). O alta caracteristica pe care o are carenea de miel este continutul mare de triptofan (mult mai mare decat in carnea de curcan) si o mare cantitate de zinc. Conform analizelor facute de whfood.com, in 100 de grame de carne preparata de miel se regaseste aproape 40% necesarul zilnic de zinc. Zincul este util pielii si sistemului imunitar. Nu in ultimul rand zincul este unul din mineralele care stabilizeaza nivelul zaharului din sange...

Una dintre cele mai des întâlnite idei preconcepute pe care le au consumatorii legate de alimente este că există o diferenţă între chimicalele “naturale”, precum cele existente în fructe şi legume, şi cele sintetice, create în laborator.

Campaniile de marketing deseori alimentează consumatorii cu ideea că orice substanţă chimică sintetică, produsă în laborator, este dăunătoare. De fapt, toate mâncărurile sunt făcute din "chimicale", indiferent că apar din natură sau sunt făcute

Previne instalarea cancerului de sân – în special la menopauză, femeile au nevoie de fibre din cereale integrale pentru a reduce riscul de cancer mamar. Studiile indică faptul că femeile care consumă ovăz înainte de instalarea menopauzei au cu 41% mai puţine riscuri să se îmbolnăvescă de cancer de sân. Riscul poate fi şi mai mult redus, respectiv cu 30 de procente, dacă, pe lângă ovăz, includeţi în meniu fructe proaspete care sunt excelente surse de fibre.Te scapă de stresul laxativelor – conţinutul bogat de fibre promovează un tranzit intestinal sănătos, astfel că nu vei mai avea nevoie de laxative, medicamente care pot avea efecte adverse grave precum slăbirea excesivă şi malnutriţie, în special în rândul persoanelor vârstnice....

În trecut, bunul lapte tradiţional juca un rol esenţial în dieta culturistului. La sfârşitul anilor ´80, bărbaţii amestecau chiar shake-urile de proteine cu frişcă – o reţetă care se putea găsi

în Encyclopedia of Modern Bodybuilding a lui Arnold. Cu toate acestea în ultimii ani, halterofilii s-au îndepărtat de lapte ca sursă regulată de proteine. De ce? În primul rând acest lucru s-a datorat temerii nejustificate bazate pe afirmaţii anecdotice care spuneau că laptele vă va...

Urzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc. Datorita acestui bogat continut ele sunt folosite ca aliment precum si ca plante medicinale in cure pentru regenerarea organismului si pentru detoxifierea lui. Avand in acelasi timp un efect usor laxativ, este recomandabil mai cu seama pentru o cura de primavara...