Phill Heath din nou Zeul Mr.Olympia 2013

Phil Heath castiga a treia medalie de aur!

Phil si Kai au fost cei care au ajuns in sfarsit in fata multimii,la cea de-a 49 editie Mr.Olympia!La fel ca in ultimii doi ani Phil a fost campion.

Zece mii de culturisti entuziasmati au umplut sala din Orleans Arena pentru a viziona show-ul de  la Mr.Olympia .Printre fanii turbati au fost o multime de adepti ai lui Kai Greene care au crezut in sfarsit ca acest an victoria va fi de partea lor.Pe de alta parte alti membrii ai audientei s-au asezat ferm in tabara lui Phil Heath ,facandu-si  simtita foarte bine prezenta.Iar altii au crezut din toata inima ca Shawn Rhoden sau Dennis Wolf meritau medalia de aur la Olympia.Indiferent care a fost preferatul tau , competitia din acest an va intra cu siguranta in cartea recordurilor.

Spectacolul a inceput cu un tribut adus parintelui bodybuilding-ului Joe Weider. Inainte de rutina individuală a fiecărui concurent, ne-au împărtășit o scurtă poveste despre experiențele lor cu Joe.Cea de-a 49-a editie Mr. Olympia a fost, fără îndoială, dedicata marelui maestru.

OLYMPIA TOP 10

10.Lionel Beyeke

9.Branch Warren

8.Mamdouh Elssbiay

7.Roelly Winklaar

6.Jay Cutler

5.Dexter Jackson

4.Shawn Rhoden

3.Dennis Wolf

2.Kai Greene

1.Phil Heath

COMORILE de la Olympia

După rutine individuale, fiecare concurent a fost chemat din nou pe scena pentru runda confirmarii judecatii. Și, la fel ca noaptea trecută, Kai și Phil au fost câștigători. Deși primele două pozitii păreau să fie clare, restul de la șase in sus au fost putin neclare. Dennis Wolf a venit pentru a juca, iar Shawn Rhoden și Dexter Jackson luptau pentru a  câștiga un loc în top cinci. Primul callout, de asemenea, l-a inclus pe  Jay Cutler, care parea pe departe mai bun decat a fost la prejudecata.

.Mamdough “Big Remy” Elssbiay, Lionel, Branch, Victor, și Roelly au fost în cea de a doua comparatie. În alte divizii, cei din a doua comparatie rar ajungeau sa ia parte din  bani, dar la Mr. Olympia, primii 10 clasați obțin o bucată de premiu. Acest lucru a facut concurenta tot mai stransa si semnificativa in acelasi timp ,iar show-ul era cu atat mai distractiv de urmarit.

Branch, Remy, și Roelly au fost trimiși înapoi în linie și Cedric McMillan, Evan Centopani, și Steve Kuclo s-au  alăturat pe scena langa Victor și Lionel. In continuare, Toney Freeman, Essa Obaid, Baito Abbaspour, și Brandon Curry au fost chemati la randul lor pentru comparatie.

Pentru final judecătorii i-au adus pe  Dennis, Phil, și Kai înapoi in centrul scenei pentru o ultima comparatie obligatorie. Toti trei aratau mari si solizi ca niste roci.

Top 10 cei mai buni

După o pauză  judecătorii i-au cerut pe primii 10 concurenți din nou pe scenă. Baietii au indeplinit pozitia  obligatorie .iar apoi  au așteptat  muzica house sa erupa.Punctul culminant a inclus o plimbare festiva  surprinzătoare   prin audiență, unde fanii au avut ocazia  să-si vada eroii lor de aproape și personal .A urmat un moment coplesit de aplauze pentru  soția  lui Joe ,Betty Wieder. Și, în sfârșit, judecătorii au fost gata să facă apelul lor final.

Jay Cutler a obtinut trofeul de pe locul  al saselea . Reacția mulțimii a dovedit că Jay este cu adevărat fiul lui Vegas. Locul al cincilea a mers la Dexter Jackson, care a aratat incredibil  și care cu siguranță a urcat un loc sau două de ieri seară. La 43 de ani , “Blade” continuă să sfideze timpul și nu prezintă semne de incetinire. Locul al patrulea i-a apartinut lui Shawn Rhoden , un mic pas înapoi de la progresul obtinut in 2012  ,locul trei.

Medalia de bronz s-a dus la marele și fiorosul Dennis Wolf. În timp ce el a fost absent  din topul celor 6 în mai multe examinări, Dennis a prezentat  un pachet de necrezut la spectacol și a fost recompensat generos. Kai Greene a fost premiat cu  locul al doilea, și de acolo , nu a  mai existat nici o îndoială pentru  cine urma să câștige. Structura lui Phil este pur și simplu prea greu de invins. Vizionarea celor  doi in timp ce concurau, reprezinta intr-adevar culturismul.

Phil a acceptat premiul cu un tribut minunat pentru soția sa, care a fost diagnosticata cu cancer de san la inceputul acestui an. Discursul său sincer a lăsat putin cu ochii plini de lacrimi chiar și pe cei mai mari  si musculosi bărbați . Competitia de la  Olympia devine din ce in ce mai profunda si greu de dominat.

Photo source: flexonline.com