O informatie mai clara despre emisiunea la care a participat Body-Building.md

O informatie mai clara despre emisiunea la care au participat colegi de ai nostri.
In urma avalansei de  feedback-uri dupa reportajul realizat de catre Publika TV din cadrul emisiunii “Moldova, tara de minune “, unde s-a abordat subiectul “Steroizii”, tinem sa venim cu un material aditional ca sa fie clar si concis pentru cei care au interpretat incorect si incomplet mesajul  pe care noi am fi dorit sa fie transmis pentru telespectatorii acestei emisiuni.
Din motivul ca acestui subiect i s-a alocat un reportaj scurt, unde nu au fost desfasurate pe intelesul tuturor lucruri importante si de baza, vom oferi o completare clara, iar informatia sa fie una completa.
Tematica propriu zisa care a fost propusa pentru noi si care a si dus la implicarea noastra a fost cea strict informativa a doua lucruri ‘’Deosebirea dintre suplimente si steroizi’’ si ‘’Campania  informativa –Spune nu steroizilor”.

 


Ca sa fie clar:
1) Suplimentele nutritive sunt produse naturale, concepute special pentru a completa alimentatia obisnuita, astfel incat sa fie atinse anumite scopuri: sanatate, slabire, energie, cresterea masei musculara, cresterea performantei intelectuale si sexuale, definire musculara, imbunatatirea digestiei si imbunatirea starii de sanatate generale.
Desi se prezinta sub forma de tablete, capsule sau pudra ele nu trebuie confundate cu medicamentele sau steroizi; sunt naturale (fiind extrase din lapte, oua, diferite plante sau produse de origine animala) si pot fi folosite de aproape oricine, cu respectarea contraindicatiilor si dozelor.Suplimentele nutritive nu au efecte negative asupra sanatatii.

Steroizii sunt versiunea farmaceutica(chimica) a hormonului masculin testosteron.

Ca orice medicament, steroizii pot fi administrati oral sau prin forma injectabila intramuscular.
Efectele secundare sunt asemanatoare la ambele versiuni, iar la modul general riscurile asupra
sanatatii sunt legate de doza folosita (cu cat aceasta este mai mare, cu atat riscurile cresc).Efectele asupra performantei sportive sporesc  foarte mult  insa ele fiind urmate de efecte negative atat in timpul administrarii cat si dupa oprire, unele chiar ireversibile.


2) Misiunea Campaniei noastre  informativa despre steroizi:
Este o campanie strict informativa despre efectele steroizilor, tratarea si restabilirea la normal dupa folosirea acestor substante. Intr-un final devenim victime a neinformarii, insa fiecare dintre noi tindem sa alegem pana la urma ce este bine pentru sanatoatea noastra si ce este daunator. Noi am fi dorit ca acest mesaj sa ajunga catre cei care nu isi pot permite un medic sportiv  pentru a afla caror consecinte se supun in urma consumului de steroizi, consultatiile noastre fiind absolut gratuite si confidentiale. De ce am recurs la acest gen de campanie ? Noi ne dorim sa promovam sportul ca un mod sanatos de viata.


Va multumim ca ati prezentat interes, iar  mesajul – “Informeaza-te !” va ajunge la voi.


Ca sa fie clar, mentionam spre final ca nu urmarim scopuri de acuzare sau reclamare, dar oferim informatii corecte si relevante societatii din R. Moldova.